هوانوردی و آسمان گردی
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هوانوردی و آسمان گردی و آدرس aerospaceeng.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





در این بخش می خواهیم به معرفی سیستم های ترمز هواپیما که در پروسه فرود به انواع و نحو های مختلف مورد استفاده قرار داده می شوند بپردازیم.

نوع اول: ترمز های دیسکی

این نوع ترمز ها در ارابه فرود قرار دارند و برای ترمز و ایستادن چرخ های هواپیما پس از لمس و قرار گرفتن چرخ ها برروی زمین در پروسه لندینگ استفاده می گردند. این گونه ترمز ها به دو نحو هیدرولیکی و بادی مورد استفاده قرار می گیرند.
در اغلب هواپیماهای مدرن آن ها به وسیله فشار دادن بخش های بالای پدال های rudder فعال می گردند. در تصویر زیر نمونه ای از این پدال ها مشاهده می گردد.
 

در عوض در برخی از هواپیماهای قدیمی بخش پائینی آن بدین منظور مورد استفاده قرار می گرفته است.

همچنین در برخی هواپیماها اهرمی این وظیفه را به عهده دارد. اغلب هواپیماها قادر به استفاده از ترمز دیفرانسیلی می باشند.

نوع دوم: معکوس کننده رانش - Thrust reversers

در این نوع ترمز گیری پس از فرود و لمس زمین باند توسط چرخ های هواپیما که اصطلاحا" touch گفته می شود خلبان با آوردن عقب تراتل ها و معکوس کردن رانش موتور ها اقدام به ترمز گیری و کاهش سرعت هواپیما می کند که بنابر مصالح ایمنی استفاده از این روش در کنار ساختمان های فرودگاهی و یا هنگامی که خودرو های هندلینگ در کنار هواپیما می باشند ممنوع می باشد.

نوع سوم: Air brakes-ترمز های هوائی

این نوع ترمز نیز عموما" به هنگام فرود انجام می پذیرد اما گاها" در هنگام پرواز نیز جهت کاهش سرعت هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد که شرایط مناسب خود را خواهان است. اما معمولا" در هنگام فرود از اهرم اسپیلر که در کنار تراتل ها قرار دارد به حالت مسلح یا armed قرار بگیرد به هنگام برخورد چرخ ها با سطح باند به نحوی که در شکل می بینید وارد عمل شده و باعث افزایش نیروی drag و کاهش سرعت هواپیما می گردد . در اکثر هواپیماها ترمز های هوائی برروی سطوح بال قرار دارند اما در هواپیماهایی همچون BAE146 در انتهای دم هواپیما قرار دارند.
نوع چهارم : drogue parachutes 

 این نوع از ترمز گیری عموما" در هواپیماهای نظامی و یا شاتل های فضایی مورد استفاده قرار می گیرد. و اساس آن استفاده از چتر در پشت پرنده و باز کردن آن برای کاهش سرعت می باشد. البته در مواردی از هواپیماهای غیرنظامی همچون tu-134 و tu-144 نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

عکس هایی از ترمز هواپیما

ترجمه و گردآوری از Ali Pilot

[ چهار شنبه 8 ارديبهشت 1392 ] [ 19:5 ] [ Mehrnoosh ]

دم هوا‍‍‍پیما بر حسب تعریف : عبارت است از مجموع دو سکان افقی و عمودی که وظیفه اصلی آنها تامین ‍‍‍پایداری و کنرل وسیله نقلیه ‍‍‍پرنده می باشد. و معمولا در منتهی الیه یک وسیله نقلیه ‍‍‍پرنده سنگین تر از هوا یا یک کشتی هوایی قرار دارند.

 

به طور کلی دم به دو قسمت تقسیم می شود:

دم عمودی : سکانی است عمود بر قسمت انتهایی تنه یک وسیله پرنده که شامل دو قسمت ثابت پایدار کننده عمودی (VERTICAL STABILIZER)و متحرک (RUDDER) می باشد.

RUDDER: سکانی است که به قسمت عقب سکان عمودی چسبیده و حول محور عمودی خود بر روی پاشنه به سمت چپ یا راست می چرخد و حرکت هواپیما را حول محور عمودی تامین می کند. یعنی هواپیما بدون تغییر ارتفاع به چپ یا راست حرکت می کند.به این نوع چرخش YAW می گویند.

 

VERTICAL STABILIZER : قسمت ثابت دم عمودی است که RUDDER به آن متصل می شود.

دم افقی HORIZONTAL TAIL : عبارت است از سکانی افقی و ثابت که که در انتهای وسیله نقلیه پرنده قرار می گیرد. این سکان از دو قسمت تشکیل شده، یکی سطح ثابت یا سکان ایستاور (HORIZONTAL STABILIZER) و دیگری سطح متحرک یا سکان فرازبر (ELEVATOR) و از نظر وزن تنها 2 تا 3 درصد وزن هواپیما را موقع برخاستن تشکیل می دهد.

ELEVATOR: سکانی است که معمولا با لولا به سکان افقی ثابت متصل بوده و وظیفه بالا یا پایین بردن دماغه هواپیما را بر عهده دارد. به این نوع چرخش PITCH می گویند.

باید خاطر نشان کرد که در برخی موارد، تمام سکان افقی به صورت یکپارچه بوده و از یک قسمت تشکیل شده و دو قسمت نیست. برای بالا یا پایین رفتن هواپیما تمام آن به صورت یک پارچه حول یک لولا می چرخد و به آن پایدارگر (STABILATOR) می گویند. این نوع سکان افقی در دم هواپیماهایی نظیر فانتوم F-4 ، ایگل F-15 و F-16 استفاده شده است. 

    

[ یک شنبه 5 ارديبهشت 1392 ] [ 16:4 ] [ Mehrnoosh ]


بالون های هوای گرم و بالون های هلیوی به دلیل این که از هوا سبک تر اند. در هوا به سمت بالا حرکت می کنند، به نظر شما هواپیماها که از هوا بسیار سنگین ترند. 

چگونه در هوا بالا می روند؟

 

دلیل اصلی بالا رفتن هواپیماها بال آن ها می باشد.

بال هواپیماها به شکل خاصی ساخته می شوند به نحوی که خمیده می باشند ولی خم منحنی در بالای بال و زیر بال بیشتر می باشد. به این ساختار ایر فویل گفته می شود. (Air foil)



ایرفویل ها برای پرواز هواپیما نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند زیرا نیرویی که باعث بالا رفتن هواپیما می شود توسط ایر فویل ها تولید می شود.

این نیرو، نیروی "برا" یا "Lift" نام دارد. هواپیماهای بال دار تنها هنگامی می توانند به سمت بالا حرکت کنند که نیروی Lift وارد شده به بال های آن ها از وزن هواپیما بیشتر شود.



دانیل برنولی، دانشمند سوئیسی که بین سال های 1700 و 1782 زندگی می کرده، کشف کرد که هر چه یک سیال (گاز یا مایع) با سرعت بیشتری حرکت کند، فشار آن کمتر می شود. این کشف امروزه به صورت قانون در آمده و قانون برنولی نامیده می شود. قانون برنولی توسط رابطه برنولی بیان می شود.









 


برای درک قانون برنولی می توانید یک آزمایش ساده انجام دهید. یک ورق کاغذ در دست بگیرید و آن را زیر دهانتان نگه دارید و با سرعت زیاد هوا را بر روی آن بدمید. کاغذ بالا خواهد آمد.



هوایی که دمیده اید سرعت زیادی داشته و لذا فشار آن کم تر شده و این کاهش فشار در یک سمت کاغذ باعث شده که کاغذ به سمت محیط کم فشار حرکت کند. اصول کاری هواپیما نیز همین است.


شکل بال هواپیما را در زیر مشاهده می کنید:




بخش های نشان داده شده در شکل فوق عبارتند از:

1.جریان هوا: سرعت جریان هوا در بالای بال بیشتر است و ایت تفاوت سرعت به دلیل قوس بال می باشد (هوا باید مسافت بیشتری بپیماید تا از روی بال رد شود و مسافت کمتری برای عبور از زیر بال پیش رو دارد و برای این که بتواند از روی بال رد شود، سرعتش را زیاد می کند) و این تفاوت سرعت باعث تفاوت فشار و در نتیجه ایجاد نیروی برا می شود.

2. ساختار بال: داخل بال برای این که وزن کم و استحکام بالا داشته باشد، ساختاری شبکه ای دارد و روی این ساختار شبکه ای تو خالی توسط لایه نازکی از آلومینیوم پوشانده می شود.

3. جهت پرواز

4. نیروی برا: فشار در بالای بال کمتر بوده و اختلاف فشار در بالا و پایین بال باعث ایجاد مکش در بالای بال شده و هواپیما را به سمت بالا می کشد.

5. دم بال که تیز می باشد.

6.تیغه های درون بال.

7. تیر های درون بال.

8. نیروی وزن وارد شده به بال.

9.لبه جلویی بال که گرد می باشد. 

[ یک شنبه 5 ارديبهشت 1392 ] [ 15:41 ] [ Mehrnoosh ]

یک هواپیما از سه قسمت اصلی تشکیل میشود (موتور – بدنه – سیستم رادیو کنترل) که مهمترین قسمت بدنه هواپیما است چون موتور و رادیو کنترل معمولا با تنوع زیادی در بازار به صورت آماده برای همه سایز های مختلف هواپیماها موجود است و این بدنه هواپیما است که در اختیار ما است البته انتخاب درست موتور و رادیو هم خیلی مهم هستند ولی بعدا درباره آنها مفصلا صحبت خواهیم کرد .

هواپیماها از نظر جنس بدنه کلا به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند:

۱) بدنه چوبی

۲) کامبوزیت

۳) فوم

۴) ترکیبی ( بدنه ای مرکب از همه موارد بالا )


۱) بدنه چوبی:

هواپیما های بدنه چوبی که طرفداران بیشتری دارند از چوبی به نام بالسا (که از درختی به نام بالسا) تهیه میشوند، این چوب دارای وزن بسیار پایینی است . و در ضمن هیچ گاه نمیپوسد (حتی در آب) و قابلیت سمباده خوری آن بسیار عالی و به راحتی میتوان به آن شکل داد . و همچنین موقع برشکاری حتی به وسیله تیغ کاتر براحتی برش میخورد و قدرت آن در طول تارهای چوب عالی است. در ضمن با چسب چوب یا اپوکسی ( دوقلو ) و یا قطره ای قابل اتصال میباشد. چوب های بالسا در ابعاد مختلف استاندارد بر اساس اینچ و میلیمتر موجود هستند. که عمدتا در بازار ایران بصورت شیتهای ۱۰۰میلیمتر در ۱۰۰۰ میلیمتر و با قطر های از ۰.۵ میلیمتر تا ۲۰ میلیمتر یافت می شوند.

۲) بدنه کامپوزیت:

هواپیماهای با جنس کامپوزیت معمولا توسط شرکتهای سازنده و در تیراژ انبوه ساخته می شوند.


۳) بدنه فومی:

فوم (یونولیت) هم در ساخت هواپیمای مدل کاربرد زیادی دارد که از خصوصیات این جنس سرعت ساخت بالاتر آن میباشد و توسط ابزار هایی به نام (فوم کاتر) که توسط جریان برق کار میکند برش خورده و همچنین به وسیله سنباده به سادگی شکل می گیرد، یاد آور میشوم که یک هواپیمای فومی استحکام یک هواپیمای چوبی را ندارد. 

[ یک شنبه 5 ارديبهشت 1392 ] [ 15:28 ] [ Mehrnoosh ]

قسمتهای اصلی تشکیل دهنده ی بدنه هواپیما
هواپیما دارای 3 محور عمود بر هم است که عبارتند از :
1 - محور طولی
2- محور عرضی
3- محور عمودی

1- محور طولی از نوک تا دم هواپیما امتداد داشته و حرکت حول آن را رول یا غلتش میگویند. که توسط شهپرها صورت می گیرد و حرکت شهپرها عکس همدیگرند.
2- محور عرضی که به طور جانبی و عمود بر محور طولی بوده و حرکت حول آنرا پیتچینگ میگویند که توسط سکان افقی متحرک در دم هواپیما صورت می گیرد... 


 3- محور عمودی که بر 2 محور قبل عمود بوده و حرکت حول آنرا یاوینگ یا حرکت به سمت چپ و راست گویند که توسط رادر یا سکان عمودی متحرک صورت میگیرد. 

4 نیروی مهم وارد بر هواپیما در حین پرواز عبارتند از لیفت و درگ و وزن و تراست .علاوه بر فرامین اصلی فرامین کمکی دیگری داریم بنام های فلاپ و تب که انواع مختلفی دارند. که انواع فلاپها به 2 دسته تقسیم میشن 1- فلاپهایی که در لبه فرار نصب میشند 2- فلاپهایی که در لبه حمله نصب میشند . فلاپهای لبه فرار شامل1- فلاپ ساده 2- جدا شونده3- زپ فلاپ 4- فلاپ فاولر ما شکاف هم داریم که جریانات نامنظم هوای روی بال را که ناشی از زاویه حمله زیاد میباشد برطرف میکند و باعث افزایش لیفت میشود. که 2 نوعند 1- شکاف ثابت 2- شکاف خودکار در رابطه با حرکت هواپیما که اگر فرمان کنترل به سمت راست پیچیده شود شهپرسمت راست به بالا و شهپر چپ به پایین کشیده میشود نیرویی در خلاف جهت حرکت شهپرها وارد شده و باعث حرکت هواپیما حول محور طولی میشود. اگر فرمان به عقب کشیده شود سکان افقی متحرک به بالا میرود و نیرویی در خلاف جهت یعنی بطرف پایین تولید میشود که در مقابل آن , گشتاور دماغه به طرف بالاحول محور عرضی میباشد اگر خلبان پدال سمت راست را فشار دهد پدال چپی به طرف عقب حرکت میکند و سکان عمودی متحرک یا رادر در جهت راست قرار میگیرند و یک نیرویی به سمت چپ تولید میشود و گشتاور ایجاد شده جلوی هواپیما یا دماغ یا نوز آنرا به طرف راست حول محور عمودی منحرف کرده . آلات دقیقهای زیادی هم در کاکپیت هواپیما داریم که مهمترین آنها در رابطه با پرواز عبارتند از1-سرعت نما که سرعت هواپیما را نسبت به هوا اندازه میگیرد 2- قطب نما 3- ارتفاع سنج 4- نشان دهنده سرعت عمودی که سرعت عمودی هواپیما را برحسب فوت بر دقیقه اندازه میگیرد و نشان دهنده زاویه بنک و چرخش هواپیما.و بقیه آلات دقیقها برای اندازه گیری مقدار سوخت یا روغن و.. درجه حرارت آن و فشار آن و میزان جریان سوخت و.... بکار میرود. 

[ یک شنبه 5 ارديبهشت 1392 ] [ 15:24 ] [ Mehrnoosh ]
[ سه شنبه 29 فروردين 1392 ] [ 23:17 ] [ Mehrnoosh ]

 


 


 

[ چهار شنبه 26 فروردين 1392 ] [ 19:48 ] [ Mehrnoosh ]

شما میتوانید برای دریافت فایل PDF برنامه درسی تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی هوافضا بر روی واژه "دانلود" کلیک نمائید.

دانلود

[ سه شنبه 22 فروردين 1392 ] [ 13:31 ] [ Mehrnoosh ]

[ چهار شنبه 19 فروردين 1392 ] [ 20:25 ] [ Mehrnoosh ]

-1 ظرفیت رشته مهندسی هوافضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر چند نفر بوده و تا چه رتبهاي میتوان در رشته مهندسی هوافضا در

این دانشگاه قبول شد؟

دانشگاه صنعتی امیرکبیر سالانه در مقطع کارشناسی 50 دانشجوي مهندسی هوافضا را می پذیرد و تا حدود رتبهي 3000

کشوري( 1500 منطقه 1 و 700 منطقه دو) میتوان در این رشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر قبول شد.

-2 بازار کار هوافضا چگونه است؟(علیرغم تحریم ها و عوامل محدود کننده در صنایع نظامی) آیا به اندازهي رشته هاي دیگر (برق

مکانیک و صنایع و...) زمینهي کاري براي این رشته وجود دارد؟

بازار کار مهندسی هوافضا از دوبخش خصوصی و دولتی تشکیل شده که بخش دولتی بخصوص در سالهاي اخیر رشد چشمگیري

داشته است. در بخش دولتی سازمان ها و شرکت هاي وابسته و مستقل از وزارت دفاع وجود دارند و در بخش خصوصی شرکت

هاي کوچکتر فعالیت می کنند. سازمان صنایع هوافضا به عنوان یک نهاد نظامی و سازمان فضایی به عنوان نهادي غیرنظامی جزو

بزرگترین مراکز کارآفرینی مهندسی هوافضا میباشند. بزرگترین شرکت هوافضایی دولتی هسا است که امر تولید هواپیمایی ایران

140 را برعهده دارد. سایر شرکت ها به کار تحقیقاتی و ساخت در زمینه هاي هواپیمایی، موشک و ماهواره مشغول می باشند.

تعداد متخصصان مورد نیاز در این رشته نسبت به رشته هاي مادر مانند مکانیک و برق البته کمتر است اما آنچه مسلم است اینست

که تعداد فارغ التحصیلان این رشته بسیار کمتر از سایر رشتهها می باشد و دانشگاههاي انگشت شماري این رشته را ارائه میکنند.

-3 آیا ایران سازمان فضایی دارد؟ این سازمان چه فعالیتهایی انجام میدهد؟ شرایط کار در این سازمان چیست؟

سازمان فضایی ایران که بطور مستقیم زیر نظر مستقیم رئیس جمهور اداره می شود مسئولیت انجام ماموریتهاي فضایی را

برعهده دارد. از اهم فعالیت ها و پروژه هایی که در حوزه فناوري فضایی در حال انجام بوده و یا به نتیجه منجر شده است میتوان

به موارد ذیل اشاره نمود.

پروژهي ماهوارهي مصباح

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید با ماهواره بر سفیر امید پرتابگر ساخت جمهوري اسلامی ایران. ·

پرتاب کاوشگرهاي 3،2،1 و 4 و محموله هاي زیستی با پرتابگرهاي کامل بومی و ایرانی در راستاي اجراي پروژه اعزام ·

انسان به فضا.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره رصد 1 ·

طراحی وساخت چندین ماهواره که به زودي با پرتابگرهاي داخلی به فضا پرتاب خواهند شد ·

حداقل شرایط کار در این سازمان داشتن مدرك کارشناسی هوافضا می باشد. بسته به میزان مهارت و تجارب و رزومهي کاري

دانشجو می تواند در زمینههاي مورد نیاز این سازمان مشغول به کارشود.

-4 تحصیل و کار در رشتهي مهندسی هوافضا براي خانم ها چگونه است؟ کدام گرایش ها براي خانمها مناسبتر است؟

جنسیت تاثیري معناداري بر تحصیل این رشته ندارد و تنها مسئله ي حضور اقلیتی خانم ها نسبت به آقایان در این رشته

درمقایسه با سایر رشته هاي مهندسی قابل توجه می باشد. در مورد بازار کار در برخی از شرکت هاي دولتی که بطور مستقیم زیر

نظر وزارت دفاع کار می کنند آقایان نسبت به خانمها در اولویت می باشند ولی در سایر شرکت ها جنسیت تاثیري در استخدام

ندارد بنابراین بسته به علاقه، گرایش مناسب میتواند متغیر باشد.

-5 این تفکر که مهندسین هوافضاي هر کشور فقط در همان کشور می توانند تحصیل یا کار کنند چقدر صحیح است؟

مهندسان هوافضا همانند سایر مهندسان دیگر حق خروج از کشور براي کار یا تحصیل را دارند مگر مهندسینی که بطور رسمی در

بخش هاي استراتژیک و نظامی هوافضا کار کرده اند که در این صورت براي خروج از کشور بایستی با اجازه ي نهاد مربوطه اقدام به

خروج از کشور کنند.

-6 مهندسی هوافضا در کارشناسی ارشد داراي چه گرایش هایی است؟ انتخاب گرایش از چه زمانی شروع می شود؟

مهندسی هوافضا در ایران در مقطع کارشناسی ارشد بصورت کلی داراي گرایشهاي آیرودینامیک، پیشرانش، سازه، مکانیک پرواز،

ماهواره، مهندسی فضایی و بررسی سوانح میباشد.

انتخاب گرایش از ابتداي کارشناسی ارشد و زمان انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مشخص میگردد.

-7 آیا با وجود تحریم ها و شرایط سیاسی امکان ادامه تحصیل این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟(از چه زمانی باید اقدام

کرد؟)پس از تحصیل در خارج از کشور نیز امکان ورود وجود دارد؟

بله همانطور که ذکر شد درمورد تحصیل در این رشته هیچ ممانعتی براي خروج از کشور وجود نخواهد داشت. براي اقدام به

پذیرش بسته به مقطعی که تصمیم به ادامه تحصیل در آن گرفته اید (مثلا کارشناسی ارشد) بایستی همانند سایر رشته ها حدودا

یکسال قبل از زمانی که قصد شروع تحصیل را دارید اقدام کنید.

-8 آیا در این رشته مباحث مرتبط با نجوم و ستاره شناسی نیز وجود دارد؟

خیر رشته ي مهندسی هوافضا در واقع شاخه اي از مهندسی مکانیک است که به کاربردهاي هوایی و فضایی می پردازد، گرایش-

هاي فوق در رشتهي فیزیک تعریف میشوند.

-9 آیا معقولانه است که در مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک و در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتري هوافضا تحصیل کنیم؟

از آنجایی که واحدهاي مشترك این دو رشته زیاد می باشد اینکار مشکل خاصی ایجاد نمیکند اما اگر قصد ادامه تحصیل در

رشتهي مهندسی هوافضا را دارید بهتر است از ابتدا در این رشته تحصیل کنید تا تسلط بهتري بر دروس مرتبط داشته باشید و بعدا

مجبور به مرور برخی درسها بصورت انفرادي نشوید.

-10 از لحاظ سطح علمی دانشکده ي هوافضاي دانشگاه صنعتی شریف برتر است یا دانشکدهي هوافضاي دانشگاه صنعتی

امیرکبیر؟

سطح علمی یک دانشکده معیارهاي سنجش مختلفی دارد که از جملهي آنها میتوان به سوابق علمی و پژوهشی دانشکده، سوابق

هیئت علمی دانشکده، پژوهشهاي عددي و تجربی، زمینهي اجرایی و ... اشاره کرد که هر یک از دو دانشکدهي فوق در برخی از

این معیارها برتري داشته و صدور حکمی کلی در این زمینه چندان مناسب به نظر نمیرسد. بنابراین با توجه به انتظاري دانشجو

که از تحصیل در این رشته دارد بایستی دانشکدهي مدنظر خود را انتخاب کند.

-11 آیا دانش آموختگان این رشته پس از تحصیل می توانند بصورت مستقل و غیروابسته به دولت و نیز ارگان هاي نظامی وارد

بازار کار شوند؟

بله همانطور که ذکر شد شرکتهاي خصوصی نیز وجود دارند که بصورت مستقل مشغول به کارند.

-12 چه مشکلات و مسائلی در این رشته ممکن است وجود داشته باشد؟ تحریمها چه تاثیري بر این رشته دارد؟

مسلماً تحریم ها بر فرآیند طراحی و ساخت تاثیر می گذارند و آن ها را با محدودیتهایی مواجه میکنند اما علیرغم تحریمها

طراحی و ساخت بخشهاي استراتژیک نیز هم اکنون در کشور انجام میپذیرد. درمورد رشتهي هوافضا حتی این تحریمها باعث

رشد صنعت هوافضا نیز شده است.

-13 آیا در استخدام نیروي کار مهندسین هوافضا تفاوتی بین زن و مرد وجود دارد؟ آیا خانم ها میتوانند در صنایع دفاعی کار

کنند؟

همانطور که ذکر شد بجز بخش هاي خاصی از صنایع دفاعی که اولویت کار با آقایان است در سایر موقعیتهاي کاري جنسیت

دخالت نمی کند.

-14 رشتهي مهندسی هوافضا تا چه حد با مهندسی مکانیک مشترك است؟

حدود 50 % از درس هاي رشته ي مکانیک با هوافضا مشترك است.

-15 امکان پیشرفت این رشته در ایران تا چه اندازه است؟ تا چه حد این رشته در ایران نسبت به کشورهاي دیگر پیشرفته

است؟

خوشبختانه رشتهي مهندسی هوافضا جزو رشتههاي مورد عنایت مسئولان و همچنین نخبگان علمی بوده و به نسبت رشتههاي

دیگر مهندسی پیشرفت چشمگیري داشته است. انتظار میرود توجه خاص دولت از یک سو و جذب نخبگان علمی از سوي دیگر

پیشرفت هرچه بیشتر این رشته را به دنبال داشته باشد.

-16 از نظر عملی و در صنعت این رشته پیشرفت داشته است؟ آیا تنها محدود به طراحی است؟

بله در صنایع هوافضایی، ساخت از جایگاه ویژه اي برخوردار است چنانکه هواپیماي ایران 140 ، هواپیماي آموزش خلبانی،

ماهواره هاي در دست ساخت، پرتابگرها و... همگی محصول صنعت هوافضاي ایران بوده اند.

-17 آیا امکان ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتري در این رشته وجود دارد؟ در چه دانشگاه هایی؟

بله دانشگاه هاي امیرکبیر،شریف، تهران،علم وصنعت، تربیت مدرس،پژوهشگاه هوافضا، شهید بهشتی، خواجه نصیر،سمنان، مالک

اشتر، فردوسی،سهند تبریز، تبریز جامع امام حسین، علوم وفنون هوایی شهید ستاري و شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع

کارشناسی ارشد رشته ي هوافضا را ارائه می دهند. در مقطع دکتري نیز دانشگاه هاي امیرکبیر، شریف، تهران، خواجه نصیر، تربیت

مدرس، شیراز، مالک اشتر ، پژوهشگاه هوافضا و دانشگاه آزاد اسلامی این رشته را ارائه می دهند.

-18 آیا می توان گفت که مهندسی هوافضا همان مهندسی مکانیک براي کاربردهاي هوایی و مهندسی دریا همان مهندسی

مکانیک براي کاربردهاي در آب است؟

بله رشته هاي مهندسی هوافضا و مهندسی کشتی سازي در واقع شاخه هاي مهندسی مکانیک اند که در کاربرد با آن متفاوتند.

-19 آیا دانشگاه صنعتی امیرکبیر در شهرستان ها دانشگاه تحت پوششی دارد که بتوان از آنجا انتقالی گرفت؟

خیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر شعبه ي تحت پوشش در شهرستان ها ندارد. براي انتقال به این دانشگاه همانند انتقال به کلیه ي

دانشگاه هاي تهران قوانین سازمان سنجش صادق است بعلاوه ي آن که تایید علمی دانشگاه نیز در این امر دخالت دارد.

-20 مباحث این رشته چقدر مرتبط با علوم فضایی و فضاپیما است؟(تصور می شود که بیشتر مباحث به علوم هوایی و هواپیما

مرتبط است)

تا قبل از سیاست گذاري خاص در این رشته اکثر کارهایی که در دانشگاه ها و صنعت انجام می گرفت بیشتر مربوط به مباحث

هوایی بود اما بخصوص در سال هاي اخیر فعالیت هایی فضایی با سرمایه گذاري کلان شروع شده و با شتاب زیادي در حال

پیشرفت می باشد.

-21 آیا امکان بورسیه شدن براي ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد؟

بله اخیرا وزارت علوم دانشجویان ممتاز را براي تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشورهایی نظیر روسیه و چین بورسیه می

کند.

-22 آیا مهندسی هوافضا شامل مهندسی پرواز است؟

خیر مهندسی پرواز دوره ایست که در ایرلاین ها با توجه به نوع هواپیماها و بسته به نیاز برگزار میشود و به مهندسی هوافضا

ارتباطی ندارد.

-23 چرا تعداد دانشگاه هایی که رشته ي مهندسی هوافضا را در سطح کارشناسی ارشد ارائه می دهند بیشتر از دانشگاه هایی

است که مهندسی هوافضا را در سطح کارشناسی ارائه می دهند؟

زیرا رشتهي مهندسی هوافضا در مقطع کارشناسی ارشد متقاضی از سایر رشته هاي مهندسی نیز دارد.

-24 آیا کتاب هاي این رشته به زبان انگلیسی است؟

با اینکه برخی کتب تخصصی این رشته به زبان فارسی ترجمه شده است ولی تقریبا اکثر کتاب هاي رشته مهندسی هوافضا به

زبان انگلیسی می باشد و تسلط نسبی دانشجویان به زبان انگلیسی از ملزومات این رشته به حساب میآید.

-25 رشته مهندسی هوافضا چه تعداد واحد متفاوت با رشته مهندسی صنایع دارد؟

مهندسی هوافضا همانطور که قبلا ذکر شد 50 % با مهندسی مکانیک و 20 % با مهندسی برق مشابهت دارد. با سایر رشته هاي

مهندسی نیز حدود 10 % واحد ها مشترك می باشد.

-26 آیا این رشته ورودي بهمن دارد؟

خیر

-27 آیا امکان انتقال از رشته هاي دیگر مثلا مهندسی معدن به مهندسی هوافضا وجود دارد؟ تحت چه شرایطی؟

طبق قانون دانشگاه صنعتی امیرکبیر هر دانشجویی که موفق به کسب معدل بالاي 17 در سه ترم از چهار ترم اول تحصیل خود

شود قادر است تا به هر رشته ي دلخواهی در ترم پنج تغییر رشته دهد.

-28 آیا تحصیل در دانشگاه مالک اشتر بهتر از تحصیل در دانشگاه هاي صنعتی نظیر دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر نیست؟

انتخاب مناسب بستگی به دیدگاه شما از تحصیل و آیندهي آن دارد. دانشگاه هاي صنعتی شریف و امیرکبیر از نظر سطح علمی

هوافضا معتبرترین دانشگاه هاي فنی به شمار می آیند و از طرفی تحصیل در دانشگاه صنعتی مالک اشتر با مزایایی از قبیل امکان

استخدام رسمی و ...در کنار محدودیتهاي خاص خود همراه خواهد بود.

-29 با توجه به شناور بودن رشته ي مهندسی هوافضا آیا امکان دارد دانش آموخته ي این رشته در کنکور کارشناسی ارشد هم

در رشته ي مهندسی هوافضا و هم در رشته ي مهندسی مکانیک شرکت کند؟

بله این امکان وجود دارد فقط داوطلب بایستی در کنکور هر دو رشته شرکت کند و پس از اعلام نتایج می تواند بین ادامه تحصیل

در این دو رشته انتخاب کند.

-30 وضعیت گرفتن پذیرش در این رشته در دانشگاه هاي خارج از کشور چگونه است؟

با توجه به اهمیت این رشته در کشورهاي پیشرفته موقعیت مهندسی هوافضا به مراتب مناسب تر از سایر رشته هاي مهندسی

می باشد و دانشگاه هاي زیادي این رشته را پوشش می دهند.

-31 آیا ممنوع الخروج شدن دانشجویان هوافضا صحت دارد؟

خیر همانطور که ذکر شد تنها مهندسینی که در زمینه هاي نظامی بطور رسمی کار کردهاند ممکن است با محدودیتهایی در

زمینه ي خروج از کشور مواجه شوند.

-32 آیا تحصیل در این رشته بصورت مستقیم تا کارشناسی ارشد است یا اینکه ابتدا کارشناسی و سپس کارشناسی ارشد؟

کارشناسی ارشد این رشته همانند سایر رشته هاي مهندسی ناپیوسته است و ابتدا بایستی مدرك کارشناسی و سپس مدرك

کارشناسی ارشد اخذ شود.

-33 فضا و فرهنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر چگونه است؟

فرهنگ دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر بعنوان یکی از بهترین دانشگاه هاي صنعتی کشور فرهنگ شایستگی در کسب علم و

گسترش آن می باشد و دانشجویان سعی بر بهترین بودن در رشته ي خود را دارند.

-34 چرا علیرغم حضور تعداد زیادي متخصص در زمینه ي ساخت هواپیما همچنان از هواپیماهاي ساخت کشورهاي دیگر

استفاده می شود؟

هواپیماهاي مسافربري انواع مختلفی دارند که بسته به مسافت پروازي و تعداد مسافران متغیر است. هواپیماي ایران 140 نسبتا

یک هواپیماي سبک مسافربري است که براي مسافت هاي متوسط مناسب می باشد و پاسخگوي نیاز تمامی خطوط هوایی ایران

نمی باشد. هم اکنون تعدادي از این هواپیما در ناوگان هوایی ایران مشغول به کار هستند و در آینده تعداد آن ها افزایش خواهد

داشت.

-35 چند شرکت که در حوزه ي هوافضا فعالیت می کنند را لطفا معرفی کنید.

بزرگترین شرکت هواپیمایی ایران هسا است که عمده ي فعالیت هاي آن بر تولید هواپیماي ایران 140 متمرکز است. علاوه بر آن

فعالیت هاي دیگري در زمینه هایی نظیر هلیکوپتر سازي، هواپیماي جنگنده و ... را برعهده دارد. سازمان فضایی ایران، سازمان

صنایع هوافضا، سازمان هوایی نیروهاي مسلح، شرکت پشتیبانی و نوسازي بالگردهاي ایران (پنها)، شرکت صنایع هواپیمایی

ایران(صها)، شرکت هوافضایی درنا و سیگما تعدادي از مهم ترین مراکز و شرکت هاي هوافضایی می باشند.

-36 در مورد پروژهي هواپیماي 150 نفره دانشگاه صنعتی امیرکبیر لطفا توضیح دهید.

این پروژه که به تازگی شکل گرفته است همانند سایر نقاط دنیا یک پروژهي چندین ساله است و هم اکنون تیم امکانسنجی

تشکیل شده و تیم طراحی در حال شکلگیري است.

-37 آیا امکان بازدید دانشجویان از صنایع دفاعی کشور وجود دارد؟

بله با هماهنگی دانشگاه با صنعت امکان بازدید از صنایع دفاعی امکان پذیر می باشد.

-38 آیا امکان تحصیل در رشته ي مهندسی هوافضا در مقطع کارشناسی ارشد با مدرك کارشناسی تعمیر و نگهداري وجود دارد؟

بله این امکان وجود دارد ولی دانشجویان بایستی واحدهاي مربوطه را که در مقطع کارشناسی نگذرانده اند را مطالعه کنند.

-39 از لحاظ درآمد کار در این رشته چگونه است؟

بسته به کاري که انجام می شود درآمد متخصصان هوافضا متغیر است اما با توجه به اقبال دولت نسبت به امور هوافضایی بودجه

ي شرکت هاي هوافضایی بیشتر از سایر شرکت ها بوده و درآمد متخصصین هوافضا معمولا بالاتر از نرخ مصوب وزارت کار و سایر

رشته هاي مهندسی می باشد.

-40 آیا براي تمامی فارغ التحصیلان رشته ي مهندسی هوافضا کار موجود می باشد؟

هرچند بازار کار هوافضا نسبت به سایر رشته هاي مهندسی از لحاظ ظرفیت محدودتر است ولی باید توجه داشت که فارغ

التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها بسیار کمتر بوده و بنابراین در صورت شایستگی براي تمامی فارغ التحصیلان هوافضا

کار موجود می باشد.

-41 آیا این رشته به خلبانی مرتبط می شود و با تحصیل در این رشته آیا می توان خلبان شد؟

خیر. رشته ي مهندسی هوافضا به هیچ وجه با خلبانی ارتباطی ندارد و در گرایش مکانیک پرواز تنها به بررسی و طراحی خلبان

خودکار (اتوپایلوت) پرداخته می شود.

-42 چه دانشگاه ها و در چه شهرهایی رشته ي مهندسی هوافضا ارائه می شود؟

دانشگاه صنعتی امیرکبیر ·

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر ·

دانشگاه صنعتی شریف ·

دانشگاه صنعتی مالک اشتر- وابسته به وزارت دفاع ·

دانشگاه صنعتی اصفهان ·

دانشگاه اصفهاندانشگاه فردوسی مشهد ·

دانشگاه شیراز ·

دانشگاه ارومیه ·

دانشگاه پیام نور ·

دانشگاه آزاد اسلامی ·

 


برچسب‌ها: امیرکبیرهوافضامالک اشترخلبانی
[ چهار شنبه 19 فروردين 1392 ] [ 18:20 ] [ Mehrnoosh ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 84
بازدید کل : 71705
تعداد مطالب : 44
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1